Het project opslaan
Behoud bewerkbare illustraties en herstel niet-opgeslagen wijzigingen.
Sla op voordat je een taak uitvoert of een update installeert.
Ctrl+Sslaat op. Bij de eerste keer opslaan wordt om een locatie gevraagd.Ctrl+Shift+Sslaat op onder een nieuwe naam.- De titel toont de bestandsnaam en een markering voor niet-opgeslagen werk wanneer het project is gewijzigd.
Wat het project bewaart
Een .lzrproj-bestand bevat objecten, lagen en verwerkingsvermeldingen, ingesloten rasterassets, werkruimte-instellingen, een verwijzing naar en momentopname van het machineprofiel, projectnotities, Start vanaf, taakoorsprong, opgeslagen gebruikersoorsprong en optimalisatie-instellingen.
Het bestand bewaart geen actieve machineverbinding, actieve taak of paneelindeling. App-voorkeuren en indelingen voor Ontwerp/Uitvoeren worden afzonderlijk beheerd. Zie Projectbestanden.
Melding over niet-opgeslagen werk
Bij acties zoals het vervangen of sluiten van het project kan de app je vragen om op te slaan, wijzigingen te verwerpen of te annuleren. Voor het installeren van updates en herstarten geldt dezelfde bescherming. Als je tijdens het downloaden van een update bewerkingen uitvoert, controleert de app dit opnieuw voordat hij doorgaat.
Door opslagfouten blijft het werk gemarkeerd als gewijzigd. Bekijk de fout en kies zo nodig een andere locatie waarnaar je kunt schrijven.
Automatisch opslaan en herstellen
Automatisch opslaan schrijft met het geconfigureerde interval een afzonderlijke herstelkopie weg, standaard elke 120 seconden. Het vervangt normaal opslaan niet.
Na een crash of onjuiste afsluiting kan het dialoogvenster Herstel een beschikbare kopie herstellen. Hersteld werk moet expliciet worden opgeslagen. Door opzettelijk af te sluiten, ook wanneer je ervoor kiest niet op te slaan, wordt de herstelkopie van dat project verwijderd. Daardoor wordt deze bij de volgende start niet aangeboden als herstel na een crash.
Een project delen
De bytes van ingesloten afbeeldingen worden met het projectarchief meegestuurd. Lettertypen en de machineomgeving van de ontvanger kunnen verschillen, dus vergelijk de belettering en controleer het actieve machineprofiel voordat je een gedeeld project uitvoert.
Bewaar een originele kopie voordat je illustraties naar een ander formaat converteert of wijzigingen aanbrengt die je later misschien opnieuw wilt bekijken.